dinsdag 20 december 2011

Let it Snow! part 4

Hallo allemaal!

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de leuke reacties die ik heb gekregen naar aanleiding van de workshop beschrijving Let it Snow! Er zijn ook wat vragen gesteld en die ga ik komende tijd zeker beantwoorden.

Voor vandaag het laatste gedeelte: De stolp.

Wat heb je nodig: Clear embosinkt, wit embospoeder (Hier is Snowcap van Adirondack gebruikt), Sneeuwster stempels (wat groter dan de stempels die je in het boekje gebruikt hebt), heatgun, extra vel om overtollig poeder mee op te vangen, 50 cm blauw lint voor om de stolp, Zip van Therm'o Web, 20 cm rood organza lint van 2 mm breed, kerstballetje ter versiering, enkele bloemetjes en strass steentjes die je over hebt van de binnenzijde van het boekje. 


Als eerste beinkt je de stempel. Je doet dit met clear embosinkt. Ik heb de Clear Distress Inkt gebruikt van Tim Holtz.

Leg de stempel op z'n rug en rol de stolp over de stempel heen. Dit is een precies klusje, maar door het glas heen kun je goed zien of je de afdruk goed maakt.
Als het mislukt en je ziet dat je afdruk niet volledig is, kun je de inkt er weer afvegen. Daarna moet je de stolp wel goed schoonmaken want als er iets achter blijft, krijg je later poeder op plekken die je niet wilt. Daarom heb ik de stolp tussendoor een aantal keren met wasbenzine schoon gemaakt op plekken waar ik wilde stempelen.


Hier zie je de afdruk voordat er poeder overheen is gegaan.


Strooi, zodra de afdruk naar je zin is, de embospoeder eroverheen. Zet de stolp op een vel papier waarmee je het restant poeder op kunt vangen. Door de stolp zacht op de ondergrond te tikken, valt al het overtollig poeder van de afdruk af.

Daarna kun je de afdruk met poeder verhitten. Doe dit voorzichtig en houdt je heatgun stil. Zo kun je namelijk goed zien welk deel van de poeder al gesmolten is en welk deel nog moet. Als je de stolp vast houdt in je handen, voel je ook wanneer hij heet begint te worden en kun je het beste even stoppen om alles af te laten koelen. Zo kan de stolp ook niet knappen van de hitte.

Let wel op dat je je afdruk niet direct na verhitten aanraakt. Door de warmte die het glas heeft opgenomen is de afdruk niet direct uitgehard. Je kunt hem dan dus nog vervormen. Zo kun je ook de afdruk opnieuw verhitten mocht hij niet naar je zin zijn. Als alles nog warm is, kun je hem van de stolp af vegen.


Wanneer je klaar bent met stempelen, plak je een stukje lint op Zip. Zip is een reepje Gleu Dotz dat speciaal gemaakt is om lintjes mee op te plakken.


Plak het blauwe lintje om de stolp en doe er een knoopje in, leg een rood lintje op de knoop en maak er nog een knoop bovenop.


Hang aan het rode lintje een kerstballetje, ik heb hier een sneeuwmannetje gebruikt.....


Plak op een andere plek van de stolp een aantal bloemetjes en als hartje een strass steentje. Zet ze vast met Gleu Dotz.


Maak van het lintje om de bovenzijde van de stolp een strik en plak er nog een bloemetje op.


Plak tot slot op de sterren die je op de stolp gestempeld hebt een strass steentje.... en je bent klaar!

Heel veel plezier weer met het maken van dit laatste gedeelte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten