zaterdag 17 december 2011

Let it Snow! part 1

Hallo allemaal,

Zoals beloofd hier dan het eerste deel van de beschrijving van de workshop "Let it Snow!" Je kunt deze workshop helemaal volgen vanaf dit blog. Komende week plaats ik iedere dag een deel van de beschrijving en als je wilt kun je gelijk op werken, mits je alle materialen in huis hebt natuurlijk.

Vandaag beginnen we met het maken van het boekje. Het boekje is een Sterboek en past in een stolpje dat bij de Xenos te koop is voor een paar euro. Natuurlijk kun je ook de maten aanpassen aan een ander stolpje. Als je besluit alleen het boekje te maken kan dat natuurlijk ook. Hij is ook erg leuk om in de kerstboom te hangen!

Wat heb je nodig vandaag: Meerdere stukjes designpapier. De maten staan hieronder genoemd. Omdat de pagina's uit 3 lagen zijn opgebouwd is het leuk om hiervoor 3 soorten papier te gebruiken. Voor de kaft heb ik een streepje gebruikt. Ik heb restjes gebruikt van een oude Kerstlijn van Basic Grey.
Daarnaast heb je een snijmat en mesje nodig, corner rounder of Round it All, smal dubbelzijdigtape (2mm) en breed dubbelzijdigtape (9mm), vouwbeen, Distress Inkt en Blending Tool of andere inkt om de randen te inkten.
Om te beginnen heb je meerdere stukjes designpapier nodig: 6 stukjes van 3" x 3,5", 6 stukjes van 3" x 3" en 6 stukjes van 3" x 2,5". Dit zijn de delen voor de 6 pagina's. Zorg dat je voor alle pagina's die hetzelfde formaat hebben ook hetzelfde papier gebruikt. Voor de kaft heb je 2 stukjes chipboard van 1 mm dik nodig die 3" x 13/4" zijn. Daarnaast van dezelfde maat 2 stukjes designpapier om de kaft mee te bekleden. (Tot slot zie je op de foto al de transparante sheets, deze zijn ook 3" x 11/4" en je hebt er minimaal 12 nodig. Je kunt ze voorlopig nog even aan de kant leggen.)
Als eerste rond je van alles de hoeken af met een corner rounder of Round it All. Bij de pagina's doe je dit aan alle zijden, bij de kaft doe je dit aan een zijde. (Zie foto)
Vouw alle pagina's dubbel, let hierbij op dat je alle pagina's goed in het midden vouwt. Haal over je gevouwen pagina een vouwbeen heen zodat de vouw goed scherp wordt.
Inkt nu alle randen van alle pagina's met Distress Inkt. Hier is Antique Linen gebruikt en de inkt aangebracht met een blending tool. Uiteraard kan dit ook op andere manieren. Laat de inkt goed drogen voor je verder gaat, zeker als je Distress Inkt gebruikt. Hierin zit namelijk vrij veel vocht en dit kan zorgen dat het tape dat je later aan de pagina plakt niet blijft zitten.
Als je alle pagina's ge├»nkt hebt, zet je ze voor je neer op de manier zoals de ster moet gaan worden. Alle de  kleinste pagina zet je nog niet neer omdat we die eerst gaan bewerken voordat we ze vastplakken.
Het stolpje komt "gewoon"  bij de Xenon vandaan en kost enkele euro's. Als je een ander stolpje wilt gebruiken zul je de maten van het boekje aan moeten passen.

Plak met dun tape van ongeveer 2 mm breed de middenpagina (3" x 3") aan de achterste pagina vast. Je plak alleen de randen aan de linker en rechterzijde vast, niet de onder en bovenkant. Het handigste is als je dit eerst met alle 6 de pagina's doet. Daarna kun je de achterste en grootste pagina's (3" x 3,5") met de hele rug aan elkaar vastplakken. Doe dit met brede tape.

Tot slot plak je het designpapier op de kaften van het boekje. Inkt ook hier weer de randjes. Zet de kaft nog niet vast aan het boekje, dit komt later.
Voor zover het werk voor vandaag, morgen gaan we verder. Morgen gaan we werken aan de binnenpagina's en gebruiken we een stempeltechniek.

Mocht je alle materialen in een pakketje thuis willen ontvangen, dan kan dat ook. Je krijgt dan de beschrijving op cd-rom erbij. Dit kost 5,00 inclusief verzendkosten. Hierbij krijg je de materialen zonder inkt, tape en gereedschappen in een feestelijk brievenbus pakketje opgestuurd.

Alleen de complete beschrijving op cd-rom kost 2,50 inclusief verzenden. Als je hierin interesse hebt, mail me dan op scraptaculardesign@gmail.com

Veel plezier en tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten