maandag 19 december 2011

Let it Snow! part 3

Vandaag het derde deel van "Let it Snow!" We gaan het boekje af maken.

Wat heb je vandaag nodig: Strass steentjes, alcohol inkt, kwastje, 50 cm lint van 2 mm breed, letterstansjes, Xyron om de letters op te plakken en eventueel een stempel met inkt voor de kaft.


In het boekje gaan we strass steentjes plakken op de sheets. We doen dit op de plekken waar de gleu dotz zitten. Zo zie je ze nog minder. Om de steentjes helemaal bij het boekje te laten passen, nemen we een kwastje en "verven" we de steentjes met alcohol inkt. Alcohol inkt "droogt" terwijl je ermee werkt, de alcohol verdampt en de kleur blijft achter. Op deze manier kun je heel veel embellishments op kleur brengen. Hier doen we dat met strass steentjes. Natuurlijk kun je ook gekleurde steentjes gebruiken, maar als je die niet hebt maak je op deze manier snel passende steentjes.


Plak de steentjes op de sneeuwsterretjes en hier en daar ook op de andere pagina's.


Doe dit met alle pagina's. Zodra dit klaar is kun je alle pagina's in het boekje plakken.


Plak nu een lintje aan de bovenzijde van het boekje zodat je het kunt ophangen. Plak de uiteinden aan de voorzijde en achterzijde voordat je de kaft eraan zet. Zorg dat het lint tussen twee lagen tape zit. Als je het boekje in de boom wilt hangen kun je er voor de zekerheid een druppel lijm op doen zodat je zeker weet dat het goed vast zit.


Plak nu ook de lintjes aan de zijkant van het boekje. Hierdoor kun je het boekje dicht strikken maar ook helemaal rond open neerzetten of ophangen.


Voor de kaft nemen we letters die gestanst zijn. Met de Xyron zorgen we dat de letters makkelijk op te plakken zijn.


Zet de kaften tegen het boekje aan. Plak de letters op de kaft om de titel te maken en stempel er eventueel een sneeuwster bij. Versier met de strass steentjes die je over hebt. Op de achterzijde kun je een foto plakken.

Morgen gaan we de stolp bewerken. We gaan stempelen en embossen op het glas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten