dinsdag 14 februari 2012

Happy Valentine!
Hallo allemaal!

Tussen alle bedrijven door voor de Maxi-Workshopdag, is er hier toch nog een Valentijns creatie ontstaan! Een lief hartje ter grote van een kaart, gevuld met snoephartjes waardoor ie lekker bol wordt en daarna leuk gepimpt met een zelf gemaakte bloem, kantjes, lintjes en een bedeltje. 

Omdat iedereen op Valentijn wel een extraatje verdiend, hieronder de beschrijving van dit lieve hartje!
Stans of knip twee harten van ongeveer 12 cm. uit kraftcardstock. Bestempel ze met een achtergrond stempel. Hier is een tekst stempel gebruikt die is afgedrukt met Distress Inkt Brushed Corduroy.

Maak de randjes ruw met een Distress tool en inkt ze met Distress Inkt Tattered Rose.
Leg de harten op elkaar onder de naaimachine. Je hebt dan wel een extra dikke naald en dik garen nodig. Zorg dat je het hart niet dicht stikt, dan kun je er niets meer in doen.
De draadjes die je over hebt na het stikken van de harten, stop je naar binnen weg. In de opening maak je twee gaatjes met een Crop-a-Dile. Stop een aantal snoepjes in het hart zodat ie opbolt, maar maak hem niet te dik omdat je hem dan niet meer goed dicht kunt krijgen.
Strik door de gaatjes een lint. Als je lint niet helemaal op kleur is, kun je het bewerken met Distress Inkt.
Stans een klein envelopje en verouder het door te schuren en inkten. Plak het envelopje rechts op het hart. Maak het zo dat het wel open kan en je er een lief briefje in kunt stoppen.
Stans een aantal bloemen en een blaadje uit Kraft core. Schuur de randen op en inkt alles met Distress Inkt Brushed Corduroy.
Bol de blaadjes van de bloemen en het losse blad op door het om een saté prikker te rollen. Het helpt als je de blaadjes ook wat om vouwt.

Lijm de bloem in elkaar en doe hier en daar wat Stickles Cotton Candy op en tussen de blaadjes. In het midden doe je vrij veel Stickles en hierin laat je een aantal kraaltjes vallen.
Maak nu het geheel af naar je zin. Op het envelopje heb ik een kantje geplakt dat ik gekleurd heb met inkt. Het groene blad komt deels onder de bloem vandaan en ik heb er ook nog twee kant en klare bloemetjes bij geplakt. Aan de strik heb ik met een groen lintje een bedeltje gehangen van een hartje.

Heel veel plezier met het maken!

1 opmerking:

  1. Leuk! Is de roos gemaakt met die leuke stans die je liet zien? Ziet er erg romantisch uit zo met elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen